Одесея

+380 48 7357275 ten.ayessedo%40vda

Одесея

+380 48 7357275 ten.ayessedo%40vda

У США був визнаний винним Олександр Жуков - автор Methbot, схеми з накрутки переглядів онлайн-реклами за допомогою ботоферми, що складається з 1900 серверів.

У США був визнаний винним Олександр Жуков - автор Methbot, схеми з накрутки переглядів онлайн-реклами за допомогою ботоферми, що складається з 1900 серверів.

У США визнано винним у шахрайстві та відмиванні грошей, отриманим злочинним шляхом, Олександр Жуков, автор Methbot, схеми з накрутки переглядів онлайн-реклами за допомогою ботоферми, що складається з 1900 серверів. Для цього була створена компанія Media Methane, яка виглядала як реальна мережа показу реклами, при цьому на серверах розташовувалися фейкові вебсайти, де нібито показувалася реклама, а для переглядів та кліків використовувалося понад 650 тисяч IP адрес, зареєстрованих, ніби вони знаходяться в мережах провайдерів, таких, як Comcast або Time Warner Cable, але які вели на ці ж сервери, які імітували відвідування з них.

Постраждали як рекламодавці, бюджети яких скликалися, так і майданчики, чий контент використовувався для створення фейків. Прокурори повідомили, що таким чином Жуков заробив понад 7 млн. доларів.

До речі, у цій же справі раніше були засуджені — насправді визнали себе винними та отримали кожен значний термін ув'язнення, — ще кілька людей із Росії та Казахстану, наприклад, Євген Тимченко та Сергій Овсянніков. Вони теж брали участь у створенні мережі сайтів, але використовували мережі завірусованих комп'ютерів для імітації активності користувача.

Членів групи зрештою збирали по всьому світу — Жукова заарештували в Болгарії, Тимченка в Естонії, Овсяннікова в Малайзії, всіх їх екстрадували до США, а в розслідуванні брали участь правоохоронні органи Німеччини, Швейцарії, Нідерландів та представники Європолу.

Остаточний вирок Жукову ще не винесено, але з огляду на те, що інші двоє отримали понад 40 років ув'язнення кожен, можна уявити приблизний порядок.

БлоGнот